понеделник, 9 февруари 2009 г.

Запечен фасул

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 1/2 чаша зелен фасул
  • 1 глава лук
  • 2 с. л. ориз или овесени ядки
  • 1 с. л. червен пипер
  • магданоз
  • сол
  • олио
Фасулът се сварява. Ситно нарязаният лук се задушава в олио с малко от водата, в която е врял фасулът. Като остане на мазнина, прибавя се оризът, като се разбърква добре. Вдига се от огъня, прибавят се червеният пипер, фасулът и 1 чаша от водата, в която е варен. Изсипва се в тавичка заедно с половината от нарязаните магданоз. Запича се във фурната, докато оризът стане готов. Накрая се поръсва с другата половина от магданоза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer