неделя, 8 февруари 2009 г.

Пиле с маслини

От готварския форум на БГ-Мамма
  • 1 цяло пиле (ако е домашно, трябва да се свари предварително)
  • 2-3 глави лук
  • 2-3 домата (може и цели от консерва)
  • 1 глава чесън
  • 150-200 г маслини
  • копър
  • черен пипер
  • сол
Пилето се посолява отвътре със сол, черен пипер и ситно нарязан копър. Запържва се от всички страни до златисто. Изважда се и на негово място се слага нарязания лук да се задушава. В огнеупорен съд (аз използвам тенджера от йенско стъкло) най-от долу се слага лука, отгоре пилето, наоколо маслините и ситно нарязания чесън. Пилето плътно се покрива с кръгчета домати. Пече се в умерена фурна около час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer