понеделник, 9 февруари 2009 г.

Гювеч от пресни зеленчуци

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 3 картофа
  • 2 моркова
  • 1 шепа грах или зелен фасул
  • 1 с. л. целина нарязана
  • 1 пиперка нарязана
  • 1 шепа бамя
  • 1/2 тиквичка
  • 1 глава лук
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
  • олио и други подправки
Лукът, нарязан на филии, морковите и целината на ивички, се задушават в олиото. Добавят се зеленият фасул и пиперките, после бамята (предварително накисната за 1/2 час, след което бодливостта й се отстранява чрез разтриване), картофите и тиквичките, нарязани на едри кубчета. Прибавят се и подправките с изключение на магданоза, поставят се в тава и се заливат с малко гореща вода. Пече се в умерена фурна за около 1/2 час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer