четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Салата Дейзи с пресни зеленчуци

Рецепта на Ками

Продукти:
  • 250 г зелен фасул
  • 2 зелени чушки
  • олио
  • 2-3 домата
  • пресен лук
  • сол
За заливката:
  • равни количества горчица, зехтин и лимонов сок
  • 2 скилидки чесън
Зеленият фасул се почиства и се бланшира в гореща подсолена вода за няколко минути. Зелените чушки се почистват от дръжките и от семките. Нарязват се първо на тънки ивици, след това – на парченца. Запържват се в сгорещено олио до получаване на златист цвят. Оставят се в хладилник заедно с бланширания боб за около 2 часа. Заливката се приготвя, като се смесват равни количества горчица, зехтин и лимонов сок. По желание се добавят 2 пасирани скилидки чесън. Лукът се нарязва на колелца, доматите - на едри парчета и се добавят към чушките и боба. Салатата се подправя със сол, овкусява се със заливката, разбърква се и е готова за сервиране



Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer