Продукти:
- 250 г зелен фасул
- 2 зелени чушки
- олио
- 2-3 домата
- пресен лук
- сол
- равни количества горчица, зехтин и лимонов сок
- 2 скилидки чесън
Зеленият фасул се почиства и се бланшира в гореща подсолена вода за няколко минути. Зелените чушки се почистват от дръжките и от семките. Нарязват се първо на тънки ивици, след това – на парченца. Запържват се в сгорещено олио до получаване на златист цвят. Оставят се в хладилник заедно с бланширания боб за около 2 часа. Заливката се приготвя, като се смесват равни количества горчица, зехтин и лимонов сок. По желание се добавят 2 пасирани скилидки чесън. Лукът се нарязва на колелца, доматите - на едри парчета и се добавят към чушките и боба. Салатата се подправя със сол, овкусява се със заливката, разбърква се и е готова за сервиране
| |
| |
Няма коментари:
Публикуване на коментар