четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Салата от пролетни картофи с тиквички

От Готварския Форум на БГ-мамма

Продукти:
  • 500 г пресни картофи
  • 3 тиквички (500 г)
За дресинга:
  • 2–3 с. л. олио
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. винен оцет
  • 1 щипка захар
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 зелена чушка
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 1/2 ч. л. риган
  • 10 стръка магданоз
  • 1/2 ч. л. сол
  • 2–3 стръка копър
  • 5–6 с. л. майонеза
Картофите се поставят в подходяща тенджера, осоляват се, тенджерата се захлупва и енергично се разклаща, за да се отделят люспиците. Картофите се изплакват и се поставят да се сварят в тенджера под налягане, като трябва да са покрити с вода. В пасатор се смилат нарязаните на едро чесън и чушка, риганът, магданозът, копърът, прибавят се олиото, лимоновият сок, оцетът, захарта, червеният пипер, солта и накрая се добавя майонезата. Всичко се пасира. Тиквичките се нарязват на кубчета, изсипват се при сварените картофи и се оставят да врят около 1 минута. Зеленчуците се изцеждат от водата, прехвърлят се в купа и, докато са топли, се заливат с дресинга. Препоръчително е, преди консумация салатата да отлежи няколко часа в хладилник.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer