От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на DidiP
Продукти:
- картофи
- олио
- пикантина
За соса:
- 1 малка кофичка заквасена сметана
- 1-2 скилидки чесън или на прах
- копър
- лимонов сок
Обелените картофи се режат на по-едри продълговати парчета. Объркват се с пикантината и олиото и в тефлонова тава се пекат, докато станат хрупкави и получат приятен загар. Разбъркват се, но само в началото. Като започнат да омекват ,не се бъркат, за да не се разкашат. Сосът се приготвя от сметаната, копъра, счукания чесън и лимоновия сок. Може да се капне и малко вода, да придобие гладка консистенция.
Картофите се поднасят поляти със соса или отделно в сосиера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар