сряда, 18 февруари 2009 г.

Картофи със сметанов сос

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на DidiP

Продукти:

  • картофи
  • олио
  • пикантина

За соса:

  • 1 малка кофичка заквасена сметана
  • 1-2 скилидки чесън или на прах
  • копър
  • лимонов сок

Обелените картофи се режат на по-едри продълговати парчета. Объркват се с пикантината и олиото и в тефлонова тава се пекат, докато станат хрупкави и получат приятен загар. Разбъркват се, но само в началото. Като започнат да омекват ,не се бъркат, за да не се разкашат. Сосът се приготвя от сметаната, копъра, счукания чесън и лимоновия сок. Може да се капне и малко вода, да придобие гладка консистенция.
Картофите се поднасят поляти със соса или отделно в сосиера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer