Продукти:
- 1-2 големи картофа
- 1с.л брашно
- 1/2 ч.ч сметана
- 1 филия хляб
- масло
- олио,сол,чубрица,риган,червен пипер
Картофите се обелват и се нарязват на дребно (малко по-едро от за мусака). Слагат се в тенджера с олио и вода,колто да ги покрие. Варят се на бавен огън. Когато са готови. се долива повече вода. Объркват се брашното, сметаната, ригана, солта и чубрицата в една купа. Когато супата заври, тази смес се изсипва при непрекъснато бъркане и се чака пак да заври. Филията хляб се намазва с масло и се поръсва с червения пипер и чубрица. Нарязва се на малки хапчици, които се препичат на сух тефлонов тиган. Супата се сервира с поръсените крутончета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар