понеделник, 2 февруари 2009 г.

Задушен черен дроб

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 120 г. дроб (телешки)
  • 1-2 с. л. олио
  • 1 глава лук
  • чер пипер
  • магданоз
  • сол
Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато. В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, чер пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer