понеделник, 2 февруари 2009 г.

Задушени охлюви

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 100 г. охлюви
  • 1 морков
  • 1/2 глава целина
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • олио
  • лимонов сок
  • магданоз
  • копър
  • листа от целина или джоджен
  • сол
  • чер пипер
Охлювите се поставят във вряща подсолена вода на силен огън. Прибавят се нарязаните на кубчета морков, целина, предварително задушеният лук, чесънът и 1 с. л. лимонов сок. Оставя се да ври на тих огън до омекването на охлювите. Нарязаните на филийки охлюви и свареният зеленчук се поставят в плитка тавичка, поръсват се с олиото и лимоновият сок и се запичат. Накрая ястието се поръсва с чер пипер и подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer