сряда, 11 февруари 2009 г.

Телешко с бамя

  • 750 гр. телешко месо
  • 1/2 кг. бамя
  • 1-2 глави лук
  • кафяна чашка олио
  • настъргано парченце корен целина или листа
  • 1 настърган морков или на шайби
  • равна супена лъжица сол
  • чаена лъжичка червен пипер
  • 2 чаени чаши доматен сок ( може от разбито пюре)
  • 2 чаени чаши вода
  • оцет или лимон
  • магданоз
Месото се нарязва на хапки и се поставя в тенджера заедно с глава-две наситнен лук, кафяна чашка олио, настъргано парченце корен целина или листа, може и един настърган морков или на шайби, равна супена лъжица сол.
Задушава се докато мазнинката на месото стане прозрачна, добавя се чаена лъжичка червен пипер и се сипват 2 чаени чаши доматен сок ( може от разбито пюре) и 2 чаени чаши вода.
Вари се почти до готовност на месото и се поставя бамята ( в същата тенджера) .
Подкиселява се с оцет или лимон ако доматите сладнят.
При поднасяне се ръсва с нещо зелено, най-често магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer