- 750 гр. телешко месо
- 1/2 кг. бамя
- 1-2 глави лук
- кафяна чашка олио
- настъргано парченце корен целина или листа
- 1 настърган морков или на шайби
- равна супена лъжица сол
- чаена лъжичка червен пипер
- 2 чаени чаши доматен сок ( може от разбито пюре)
- 2 чаени чаши вода
- оцет или лимон
- магданоз
Задушава се докато мазнинката на месото стане прозрачна, добавя се чаена лъжичка червен пипер и се сипват 2 чаени чаши доматен сок ( може от разбито пюре) и 2 чаени чаши вода.
Вари се почти до готовност на месото и се поставя бамята ( в същата тенджера) .
Подкиселява се с оцет или лимон ако доматите сладнят.
При поднасяне се ръсва с нещо зелено, най-често магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар