четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Рибна кавърма „Бали”

От Готварския форум на БГ-Мамма
  • филе от шаран
  • филе от сом
  • филе от пъстърва
  • доматено пюре
  • домати
  • моркови
  • чушки; чесън
  • дафинов лист
  • лимон
  • магданоз
  • лют червен пипер
  • лук
Рибните филета се нарязват на кубчета, овкусяват се с лимонов сок и черен пипер и се оставят да престоят. След това филетата се отцеждат и се запържват в дълбок тиган с предварително сгорещено олио. Морковите се настъргват и се сипват в тигана, в който е пържена рибата. Заливат се с виното, подправят се с дафинов лист и се задушават4. Прибавят се нарязаните на парчета чушки, след това се сипват наситнените лук, чесън и домати. Зеленчуците се овкусяват с подправките и когато са готови се прибавя запърженото филе. Ястието се оставя на огъня, докато водата изври. Сервира се обилно поръсено с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer