четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Класическо андалузко гаспачо (Gazpacho "El Faro")испанска кухня

От Готварския форум на БГ-Мамма
  • 4 филии хляб без корите
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол (или на вкус)
  • 2 с.л. винен оцет (или на вкус)
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. смлян кимион
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 1.250 кг зрели домати, обелени и нарязани на ситноза
  • гарниране: малко ситно нарязани червен и зелен пипер
Накиснете хляба в 1/2 ч.ч. вода за около минута, след това добре изстискайте. Поставете чесъна, хляба, 2 с.л. оцет, захарта, кимиона и половината от доматите в блендер или кухненски комбайн и пасирайте докато съставки се смелят добре, Добавете остатъка от доматите, смелете и тях и започнете да добавяте на тънка струйка зехтина и пасирайте докато сместа стане гладка и плътна. Прецедете супата в купа, покрийте с капак и охладете в хладилник около 3 часа. Подправете със сол и оцет на вкус преди сервиране.

ЗАБЕЛЕЖКА: Домати с тестени не се комбинират при РХ. Едното трябва да се изключи от рецептата !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer