Продукти:
- 1 кг пресни картофи
- 1 връзка пресен лук
- 1 буркан печени чушки
- 50 мл зехтин
- 50 мл слънчогледово олио
- 2-3 с. л. балсамов оцет
- 2-3 с. л. ябълков оцет
- 1 ч. л. босилек
- 1 ч. л. риган
- 1/2 ч. л. гранулиран чесън
- 1 ч. л. сол
Картофите се изпичат цели с корите в микровълнова фурна под капак за 15 минути (предварително се набождат с вилица). Ако са по-едри, щом се изпекат, се нарязват на две.
Лукът се нарязва на колелца, чушките – на ивици. Дресингът се приготвя, като зехтинът се разбърква с олиото, двата вида оцет, гранулирания чесън, ригана, босилека и солта. Дресингът се полива върху горещите картофи. Добавят се чушките и лукът. Отлежава 2-3 часа, като се разбърква периодично.
Лукът се нарязва на колелца, чушките – на ивици. Дресингът се приготвя, като зехтинът се разбърква с олиото, двата вида оцет, гранулирания чесън, ригана, босилека и солта. Дресингът се полива върху горещите картофи. Добавят се чушките и лукът. Отлежава 2-3 часа, като се разбърква периодично.
Няма коментари:
Публикуване на коментар