четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Салата с печени чушки и пресни картофи

От Готварския Форум на БГ-мамма

Продукти:
  • 1 кг пресни картофи
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 буркан печени чушки
За винегрета:
  • 50 мл зехтин
  • 50 мл слънчогледово олио
  • 2-3 с. л. балсамов оцет
  • 2-3 с. л. ябълков оцет
  • 1 ч. л. босилек
  • 1 ч. л. риган
  • 1/2 ч. л. гранулиран чесън
  • 1 ч. л. сол
Картофите се изпичат цели с корите в микровълнова фурна под капак за 15 минути (предварително се набождат с вилица). Ако са по-едри, щом се изпекат, се нарязват на две.
Лукът се нарязва на колелца, чушките – на ивици. Дресингът се приготвя, като зехтинът се разбърква с олиото, двата вида оцет, гранулирания чесън, ригана, босилека и солта. Дресингът се полива върху горещите картофи. Добавят се чушките и лукът. Отлежава 2-3 часа, като се разбърква периодично.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer