Продукти:
- 750 г картофи
- 300 г зелен фасул
- 8 скилидки чесън
- 1 кубче бульон
- 1 ч. л. горчица
- 1/2 ч. л. естрагон
- 8 с. л. олио
- 2 с. л. оцет
- 1 ч. л. сол
- черен пипер на вкус
- магданоз и копър на вкус
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в тенджера под налягане. Добавят се зеленият фасул и кубчето бульон, след което се налива вода до нивото на зеленчуците. Небелените скилидки чесън се поставят в тенджерата, варят се около 4 минути и се изваждат. Картофите и фасулът се варят до готовност, след това се отцеждат от водата. Чесънът се обелва и се слага в дълбока купа. Добавят се олиото, оцетът, естрагонът, горчицата, солта и черният пипер и се разбиват много добре. Салатата се залива с дресинга, поръсва се с магданоз и копър и се оставя да престои. При сервиране може да се декорира с маслини, яйца, кромид лук или печени червени чушки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар