четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Салата от картофи и зелен фасул

От Готварския Форум на БГ-мамма

Продукти:
  • 750 г картофи
  • 300 г зелен фасул
  • 8 скилидки чесън
  • 1 кубче бульон
  • 1 ч. л. горчица
  • 1/2 ч. л. естрагон
  • 8 с. л. олио
  • 2 с. л. оцет
  • 1 ч. л. сол
  • черен пипер на вкус
  • магданоз и копър на вкус
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в тенджера под налягане. Добавят се зеленият фасул и кубчето бульон, след което се налива вода до нивото на зеленчуците. Небелените скилидки чесън се поставят в тенджерата, варят се около 4 минути и се изваждат. Картофите и фасулът се варят до готовност, след това се отцеждат от водата. Чесънът се обелва и се слага в дълбока купа. Добавят се олиото, оцетът, естрагонът, горчицата, солта и черният пипер и се разбиват много добре. Салатата се залива с дресинга, поръсва се с магданоз и копър и се оставя да престои. При сервиране може да се декорира с маслини, яйца, кромид лук или печени червени чушки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer