четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Талиателе"Примавера"

От Готварския форум на БГ-Мамма
  • 1 връзка пресни зелени подправки (босилек, чийвес, копър, магданоз и т.н.)
  • 1 ч.л.сушен риган
  • 100 мл.зехтин
  • 500 - 600 гр. летни зеленчуци (зелен фасул, тиквички, малки морковчета и т.н.)
  • 2 средни глави лук накълцани на ситно
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1 пакет талиателе
  • 5 с.л.заквасена сметана
Изсипете зелените подправки и ригана в купа. Добавете 2 с.л.зехтин и оставете купата настрани. Бланширате нарязаните зеленчуците във вряща подсолена вода, за около 1 - 3 минути. Извадете ги и ги сложете под течаща студена вода. Подсушете ги добре. Загрейте останалия зехтин и запържете в него лука и чесъна, за 5 минути. Добавете зеленчуците и задушете за кратко. Добавете подправките. Междувреемнно сварете талиателите във вряща подсолена вода, според инструкциите на опаковката. Отцедете пастата и я изсипете при зеленчуците, в тигана. Добавете сметаната и като бъркате внимателно, оставете на котлона още 2 - 3 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer