четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Мариновани пилешки бутчета

От готварския форум на БГ-Мамма
  • 12 пилешки долни бутчета
МАРИНАТА
  • 1 с л настъргана лимонена кора
  • 125 мл лимонов сок
  • 125 мл зехтин
  • 125 мл бял оцет
  • 4 скилидки пресован чесън
  • 1/2 ч л смлян джинджифил
  • 1 с л куркума
  • 1 ч л смлян кимион
  • 1 ч л сол
В голяма купа се смесват всички продукти за маринатата. Прибавят се пилешките долни бутчета. Купата се покрива и се оставя в хладилник за няколко часа (може да бъде приготвено от предната вечер). Изваждат се пилешките бутчета и се подсушават с кухненското руло. Маринатата се изхвърля, а бутчетата се подреждат в тава със скара. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С около 30 минути или до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer