От готварския форум на БГ-МаммаМАРИНАТА
- 1 с л настъргана лимонена кора
- 125 мл лимонов сок
- 125 мл зехтин
- 125 мл бял оцет
- 4 скилидки пресован чесън
- 1/2 ч л смлян джинджифил
- 1 с л куркума
- 1 ч л смлян кимион
- 1 ч л сол
В голяма купа се смесват всички продукти за маринатата. Прибавят се пилешките долни бутчета. Купата се покрива и се оставя в хладилник за няколко часа (може да бъде приготвено от предната вечер). Изваждат се пилешките бутчета и се подсушават с кухненското руло. Маринатата се изхвърля, а бутчетата се подреждат в тава със скара. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С около 30 минути или до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар