четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Китайски пилешки крилца

От Готварския форум на БГ-Мамма
  • 12 пилешки крилца
  • 3 склидки чесън
  • 3-4 см джиджифил
  • сок от 1 лимон
  • 3 с л соев сос
  • 1/2 ч л люспи червен пипер
  • лимон
Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон). Чесънът се пресова, джинджифилът се бели и се настъргва. Всички продуките за марината се размесват в купа. Крилцата се поливат с маринатата. Мариноват се за една нощ в хладилника. На другия ден фурната се загрява до 220 С. Крилцата се нарежват в тава за печене в един ред. Поливат се с няколко лъжици марината. Пекат се 25-30 минути, като отвреме на време се поливат с маринатата. Сервират се с няколко резена лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer