- 1 паламуд (1 кг)
- 1/2 кг. арпаджик или дребен лук
- 2-3 с. л. олио
- 4-5 домата или 4-5 с. л. доматено пюре
- 2 кафени чашки бяло вино
- 1 лимон
- 2 дафинови листа
- сол и черен пипер на вкус
- 5-6 скилидки чесън
Арпаджикът се обелва и задушава в сгорещеното олио. Прибавят се виното, чесновите скилидки, дафиновите листа. Получената смес се изсипва в тавичка. Отгоре се поставя рибата. Около нея се слагат нарязаните ситно домати и магданоз. Върху рибата се нареждат филийки от лимона. Пече се на 200 градуса, а накрая се запича.
Сервира се със свежа гарнитура, в зависимост от сезона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар