сряда, 11 февруари 2009 г.

Паламуд на фурна

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на amei
  • 1 паламуд (1 кг)
  • 1/2 кг. арпаджик или дребен лук
  • 2-3 с. л. олио
  • 4-5 домата или 4-5 с. л. доматено пюре
  • 2 кафени чашки бяло вино
  • 1 лимон
  • 2 дафинови листа
  • сол и черен пипер на вкус
  • 5-6 скилидки чесън
Паламудът се изчиства от хрилете, вътрешностите и червената ивица по гръбнака и се накисва за 2 часа в марината от оцет и подсолена вода.
Арпаджикът се обелва и задушава в сгорещеното олио. Прибавят се виното, чесновите скилидки, дафиновите листа. Получената смес се изсипва в тавичка. Отгоре се поставя рибата. Около нея се слагат нарязаните ситно домати и магданоз. Върху рибата се нареждат филийки от лимона. Пече се на 200 градуса, а накрая се запича.

Сервира се със свежа гарнитура, в зависимост от сезона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer