- 1 ч. ориз
- 1 с. л. зехтин
- 1 тиквички на резени
- 1-2 с. л. вода
- 1 ч. л. сушен риган (майорана)
- 1 ч. л. босилек
- 1 ч. зелена салата
- 2 ч. спанак или лапад
- 1 ч. кълнове от люцерна или други
- 1/2 ч. маслини на резенчета
Индийският ориз е особено подходящ за тази рецепта!
- 1 ч. ориз
- 2 1/2 ч. гореща вода
- 1 с. л. олио
Приготвяне на тиквичките
В тиган се загрява зехтинът. Прибавят се резенчетата тиквички и се овалват в зехтина. Поръсват се с вода и се обръщат няколко минути, докато придобият цвят. Прибавят се босилек и магданоз. Разбъркват се и се свалят от огъня.
Чеснов билков сос
- 1 скилидка чесън, нарязан или счукан
- 5 с. л. зехтин
- 5 с. л. пресен лимонов сок
- 1/2 ч. л. сушен риган
- 1/4 ч. л. сушена мента
- 1/2 ч. л. мащерка сушена
- 1/8 ч. л. естрагон
- 1/2 ч. л. морска сол
- чер пипер
Приготвяне на салатата
Листната салата се измива,подсушава и нарязва. Заедно със спанака или лапада и кълновете се изсипва в голяма купа. Прибавят се оризът, тиквичките, маслините и салатният сос и се смесва добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар