неделя, 8 февруари 2009 г.

Салата "Цезар"

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с. л. зехтин
  • 1-2 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • 1/4 ч. л. морска сол
  • 1 салата
  • 1 ч. чеснови хапки
  • чер пипер
Чесънът се поставя в голяма купа и се смачква с вилица. Прибавя се зехтинът и се разбърква добре. Изважда се чесънът, добавя се лимоновият сок и горчицата и се разбърква с вилица. Прибавят се солта и сосът се разбива. Салата се нарязва и се добавя към соса. После се прибавят чесновите хапки и се поръсва с пипер на вкус.

Чеснови хапки
  • 1 филия пълнозърнес хляб
  • 2 ч. л. масло
  • 1 скилидка чесън, смачкана
Хлябът се реже на малки кубчета. Маслото се разтопява в тиган. Прибавя се чесънът, после – хапките и се пържат с непрекъснато бъркане, докато станат хрупкави. Прибавят се към салати, супи, или зеленчукови блюда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer