От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
- 2 средно големи картофа, сварени на пара
- 1 глава лук, сварена на пара
- 2 бр. чушки, сварени на пара
- 1 порция сос “Метр д’отел”
Сварените на пара зеленчуци се почистват, нарязват се и се заливат със соса.
Сос "Метр д`отел"
- 1 пълна с. л. краве масло
- 1 ч. л. червен пипер
- черен пипер
- 1 с. л. лимонов сок
- естрагон – 1/4 изравнена ч. л. на прах
- сол
Маслото се сгорещява на водна баня в емайлиран съд без да се пържи. Добавят се другите съставки като се бърка добре. Сосът е подходящ за гарниране на печени меса, риби и зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар