Рецепта на Ками
- 3-4 глави лук
- 1/2 ч. чаша олио
- 1 чаша ориз
- 3-4 ситно нарязани чушки
- сол
- черен и червен пипер
- ситно нарязан магданоз
- 5-6 червени домата
Нарежете на филийки 3-4 глави лук и ги запържете леко с 1/2 ч. чаша олио. Прибавете 1 чаша ориз и го пържете, докато стане прозрачен. След това прибавете 3-4 ситно нарязани чушки, сол, черен и червен пипер и ситно нарязан магданоз. Разбъркайте добре сместта. Наредете в подходяща тавичка червени домати, нарязани на филийки. Сложете отгоре половината от оризовата смес и я покрийте с втори ред от домати, след това останалата сме с и трети ред домати.
Полейте ястието с 3-4 лъж. олио и 1 чаша вода и го печете до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар