вторник, 17 март 2009 г.

Гювеч от червени домати с ориз

Рецепта на Ками
  • 3-4 глави лук
  • 1/2 ч. чаша олио
  • 1 чаша ориз
  • 3-4 ситно нарязани чушки
  • сол
  • черен и червен пипер
  • ситно нарязан магданоз
  • 5-6 червени домата
Нарежете на филийки 3-4 глави лук и ги запържете леко с 1/2 ч. чаша олио. Прибавете 1 чаша ориз и го пържете, докато стане прозрачен. След това прибавете 3-4 ситно нарязани чушки, сол, черен и червен пипер и ситно нарязан магданоз. Разбъркайте добре сместта. Наредете в подходяща тавичка червени домати, нарязани на филийки. Сложете отгоре половината от оризовата смес и я покрийте с втори ред от домати, след това останалата сме с и трети ред домати.
Полейте ястието с 3-4 лъж. олио и 1 чаша вода и го печете до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer