понеделник, 6 април 2009 г.

Супа от леща по манастирски

От  Готварския форум на Бг-мамма

Продукти:

  • 200 г леща
  • 50 мл олио
  • 50 г кромид лук
  • 50 г моркови40 г целина
  • 150 г домати
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с л чубрица
  • 2 с л оцет
  • 1 с л магданоз
  • сол

Лещата се измива и се поставя в тежджерата. Прибавя се лукът, който е нарязан на дребно, морковите и целината, нарязани на кубчета. Добавят се олиото, нарязаният на филийки чесън и чубрицата. Всичко се залива със студена вода и се поставя на умерен огън да ври. 10 минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят и червените домати, нарязани на дребно. Готовата супа се подправя със сол и оцет. Поднася се с дребно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer