От Готварския форум на Бг-мамма
Продукти:
- 200 г леща
- 50 мл олио
- 50 г кромид лук
- 50 г моркови40 г целина
- 150 г домати
- 2 скилидки чесън
- 1 с л чубрица
- 2 с л оцет
- 1 с л магданоз
- сол
Лещата се измива и се поставя в тежджерата. Прибавя се лукът, който е нарязан на дребно, морковите и целината, нарязани на кубчета. Добавят се олиото, нарязаният на филийки чесън и чубрицата. Всичко се залива със студена вода и се поставя на умерен огън да ври. 10 минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят и червените домати, нарязани на дребно. Готовата супа се подправя със сол и оцет. Поднася се с дребно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар