петък, 5 юни 2009 г.

ФАЛАФЕЛ (арабска кухня)

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • нахут (престоял във вода с малко сода, за да набъбне, смлян на ситно с месомелачка или каквото там имате вие)

Към него прибавяте :

  • сол  
  • щипка сода
  • индийско орехче
  • черен пипер  
  • малко кимион
  • бахар
  • канела
  • карамфил  
  • сомак (подправка, предлагат я в арабските магазини)
  • 2-3 скилидки чесън скълцан .

Всичко се смесва добре и се пържи в много нагорещена мазнина !
За сведение - ако не искате да си купувате всичките тия подправки по отделно направо си купете пакетче със седем подправки, там се съдържат всичките подправки на куп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer