петък, 5 юни 2009 г.

Печена фета (гръцка кухня)

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 2 с.л. доматено пюре
  • 5 скилидки чесън
  • 1 глава кромид лук
  • щипка сух копър
  • 1 ч.л. сух розмарин
  • 1 с.л. сушени зеленчуци
  • 100 мл вода
  • 10 мл зехтин
  • 400 гр Фета (Дунавия) сирене
  • 3 броя домати
  • 2 червени чушки
  • 1 люта чушка по желание


Доматеното пюре, копърът, розмаринът, сушените зеленчуци, водата и зехтинът се разбиват с помощта на блендър. В огнеупорна тавичка се поставят нарязаните на кръгчета домати, лукът на филийки, чушките на ивички. Отгоре се се залива с получената смес и се поставя сиренето Фета. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за около 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer