От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 морков
- 40 мл олио
- 50 гр масло
- 1/2 глава целина
- 2 стръка праз лук
- 1 скилидка чесън
- 1 зеленчуков бульон
- 1 връзка магданоз
- 1 картоф
- листа целина
- 2 стръка копър
Сложете в тенжера маслото и олиото. Запържете леко настърганите моркови. Целината нарежете на ситни кубчета, праза по диагонал на едри елипси, а скилидката чесън – на тънки филийки. Изсипете ги в тенджерата. Налейте малко вода за задушаване на зеленчуците. Прибавете и стрито на прах бульонче. Нарежете стеблата на 7-8 стръка магданоз и ги изсипете в тенджерата. Разбъркайте и сложете капака да се задушат зеленчуците до омекване. Налейте още вода - за супа, разбъркайте, сложете капака и оставете да къкри. Обелете и нарежете картофа на тънки пръчици. Изсипете ги в тенджерата. След около 5 минути супата е готова. Нарежете на много тънко 2 зелени пера праз, 2-3 стръка магданоз на ситно, листа целина на ситно, 2 стръка копър на едро. Изсипете всичко в супата. Разбъркайте. След 1-2 минути преместете съда от котлона.
Сервирайте супата, като първо сложите от гъстото на купчинка в средата. Сипете бульон. Поръсете с червен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар