От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 500 гр праз лук
- 1 глава целина с листата
- 60 гр масло
- 1 франзела
- 100 мл готварска сметана
- 1 ч. л. сол
- 500 мл вода
Сложете тенджера на котлона да загрява.Нарежете само бялата част на праза на едри парчета. Нарежете на едри кубчета главата и 3 – 4 стебла от целината. Сложете всички зеленчуци в тенджерата да се запекат за кратко. Добавете 50 гр масло. Когато маслото се разтопи, налейте 500 мл вода, добавете натрошеното бульонче и разбъркайте. Варете с капак.Нарежете франзелата по диагонал на филийки. Намажете ги с малко масло. Подредете филийките в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна за около 5 минути.Пасирайте сварените зеленчуци в тенджерата заедно със сметаната до еднородна смес.Сервирайте крем супата с малко сметана и препечено хлебче. Украсете с по-крехката зелена част на целината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар