петък, 3 юли 2009 г.

Агнешко със зелен фасул по арабски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 кг зелен фасул
  • 1 ч. л. сол
  • 30 г краве масло
  • 3-4 с. л. слънчогледово олио
  • 300 г агнешко месо от плешка
  • 150 г кромид лук
  • 3 пресни домата
  • 1 ч. л. сол
  • 1 щипка канела
  • 1/4 ч. л. индийско орехче
  • 1/4 ч. л. бахар
  • 3-4 щипки смлян джинджифил
  • 1 стрък пресен чесън (3-4 скилидки)
  • 3-4 с. л. Зехтин
Отделя се необходимото количество месо от плешката и се нарязва на кубчета. Ребрата и джоланът може да се използват за други ястия. Почистеният и измит зелен фасул се реже на парченца и се сварява за 3-4 минути без капак в подсолена вода, за да се отстрани характерният вкус. След това се отцежда, тенджерата се изплаква, подсушава се и се слагат олиото и маслото. Месото се запържва в силно загрятата мазнина за около 10 минути, като се разбърква. Лукът се реже на полумесеци, поставя се при месото и се запържва до златисто за около 5 минути. Доматите се обелват, настъргват се на ренде и също се слагат при месото. Накрая се добавя и зеленият фасул. Ястието се подправя с канелата, джинджифила, настърганите индийско орехче и бахар, посолява се, налива се 1 ч. ч. гореща вода и се оставя да къкри около 40-50 минути. Чесънът се накълцва наситно, смесва със зехтина и малко преди гозбата да се отнеме от котлона, се поръсва с получената смес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer