От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 кг зелен фасул
- 1 ч. л. сол
- 30 г краве масло
- 3-4 с. л. слънчогледово олио
- 300 г агнешко месо от плешка
- 150 г кромид лук
- 3 пресни домата
- 1 ч. л. сол
- 1 щипка канела
- 1/4 ч. л. индийско орехче
- 1/4 ч. л. бахар
- 3-4 щипки смлян джинджифил
- 1 стрък пресен чесън (3-4 скилидки)
- 3-4 с. л. Зехтин
Отделя се необходимото количество месо от плешката и се нарязва на кубчета. Ребрата и джоланът може да се използват за други ястия. Почистеният и измит зелен фасул се реже на парченца и се сварява за 3-4 минути без капак в подсолена вода, за да се отстрани характерният вкус. След това се отцежда, тенджерата се изплаква, подсушава се и се слагат олиото и маслото. Месото се запържва в силно загрятата мазнина за около 10 минути, като се разбърква. Лукът се реже на полумесеци, поставя се при месото и се запържва до златисто за около 5 минути. Доматите се обелват, настъргват се на ренде и също се слагат при месото. Накрая се добавя и зеленият фасул. Ястието се подправя с канелата, джинджифила, настърганите индийско орехче и бахар, посолява се, налива се 1 ч. ч. гореща вода и се оставя да къкри около 40-50 минути. Чесънът се накълцва наситно, смесва със зехтина и малко преди гозбата да се отнеме от котлона, се поръсва с получената смес.
Няма коментари:
Публикуване на коментар