От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 600 г свинско (агнешко, телешко) месо
- 75 мл олио
- 420 г праз или кромид лук
- 250 г червени чушки
- 50 г люта чушка ( по желание)
- 25 г доматено пюре
- 50 мл червено вино
- 15 г магданоз
- 10 г чубрица
- 1/2 ч л червен пипер
- 1/4 ч л смлян черен пипер
- 2 ч л сол
Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук. Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се прибавят нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер,солта и разреденото доматено пюре. След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон. Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото. При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.
** По желание ястието, когато е почти готово, може да бъде прехвърлено в пръстени гювечета и запечено във фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар