петък, 3 юли 2009 г.

Кавърма – кебап

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 600 г свинско (агнешко, телешко) месо
  • 75 мл олио
  • 420 г праз или кромид лук
  • 250 г червени чушки
  • 50 г люта чушка ( по желание)
  • 25 г доматено пюре
  • 50 мл червено вино
  • 15 г магданоз
  • 10 г чубрица
  • 1/2 ч л червен пипер
  • 1/4 ч л смлян черен пипер
  • 2 ч л сол

 Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук. Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се прибавят нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер,солта и разреденото доматено пюре. След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон. Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото. При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.

** По желание ястието, когато е почти готово, може да бъде прехвърлено в пръстени гювечета и запечено във фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer