От сайта Перфектната вечеря
Продукти:
- 500 г пресен спанак, изчистен от стъблата;
- 2 ч. ч. (500мл) кисело мляко;
- 1 ч. л. кимион, изпечен на сухо и смлян;
- 1/2 ч. л. гарам-масала;
- 1/4 ч. л. смлян черен пипер;
- 1 ч. л. сол;
- продукти за гарам-масала: 4 с. л. семена кориандър (смлян кориандър); 2 с. л. семена кимион; 2 с. л. черен пипер на зърна; 2 ч. л. семена кардамон; 1 ч. л. цял карамфил; 2 канелени пръчици (по 5 см)
За да се приготви гарам-масала, всяка подправка се запича в сух тиган, като тиганът се разклаща енергично, докато подправката потъмнее и започне да издава характерен аромат на препечено. След като се запекат всички подправки, се смесват и се смилат заедно в електрическа кафемелачка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар