петък, 9 април 2010 г.

Пикантни картофки

От Кулинарния форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 4 с. л. масло;
  • 4 с. л. зехтин;
  • 2 счукани скилидки чесън; 
  • 4 картофа; 
  • 1 ч. л. черен пипер;
  • 1 ч. л. червен пипер;
  • 2 с. л. пресен магданоз; 
  • 1 с. л. босилек

Картофите се обелват и се нарязват на шайби. Маслото и зехтинът се загряват в тиган. Добавя се чесънът и се запържва за около 2 минути, след което се изважда от тигана. Нарязаните картофи се поставят в сгорещената мазнина. Пържат се около 8-10 минути, като се поръсват със сол и червен пипер. Готовите картофи се изваждат и се подправят с магданоз, босилек и черен пипер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer