петък, 9 април 2010 г.

Зелева салата „Тексас”

От Перфектната вечеря

Продукти:

  • 1 зелка (около 1 1/2 кг);
  • 3 моркова;
  • 1 зелена чушка;

за дресинга:

  • 8 с. л. майонеза;
  • 2 с. л. кисело мляко;
  • 2 с. л. лимонов сок;
  • 1 щипка риган;
  • 2–3 стръка копър;
  • черен пипер;
  • сол на вкус.

Mорковите се настъргват, зелката и зелената чушка се нарязват на тънки ивички. Изсипват се в салатиера. Майонезата и киселото мляко се разбъркват със ситно нарязания копър. Подправя се с лимонов сок, риган, черен пипер и сол. Салатата се залива с приготвения дресинг и се оставя да отлежи 10–15 минути, за да поеме добре всички аромати. Порциите се оформят, като част от салатата се сипва в по-малка купа, купата се обръща в чиния, след което внимателно се изважда. Всяка порция се декорира с маслини и резени домат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer