петък, 9 април 2010 г.

Гювече по унгарски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 300 г телешки шол
  • 1 глава кромид лук
  • 2 червени чушки
  • 1 люта чушка ( по желание)
  • 1 с л доматено пюре
  • 150 мл вода
  • 1/2 ч л оцет
  • сол

 Телешкото месо се нарязва на кубчета 2 х 2 см. Запържва се в нагорещен тиган, докато не изчезне розовият цвят на месото. Месото се изсипва в гювече, отгоре се поставя лукът, нарязан на филийки. Добавят се чушките нарязани на едро. Доматеното пюре се размива с водата, прибавя се оцета. Пече се в предварително загрята фурна на 200 с за около 40 минути, като от време на време се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer