петък, 9 април 2010 г.

Пържоли с черен пипер и карамелизиран лук

Италианска кухня, от Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

1 ч л едро смлян черен пипер
2 с л ситно нарязан магданоз
4 котлети (свински или телешки с кост)
60 мл зехтин
2 (400 г) големи глави кромид лук
2 с л балсамов оцет
1 с л сушени домати в зехтин
2 скилидки пресован чесън

По желание пържолите се почиства от гръбначната кост. Пържолите се начукват леко и се втриват едро смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз. Покриват се и се оставят настрани докато се приготвя лукът. Лукът се нарязва на тънки филийки, след което се разделя на халки. Запържва се в загрят зехтин (1 с л) за 10 минути или до златист цвят. Прибавя се 1 с л балсамов оцет и се запържва за 5 минути или докато лукът не се карамелизира. Тиганът се сваля от огъня и се покрива. Останалият зехтин се смесва с 1 с л оцет и прибавят подсушени и ситно нарязани сушени домати и пресованият чесън. Котлетите се запържват на силен огън, а след това се доизпържват на слаб огън (или се запичат на скара). Сервиват се с лука и дресинга от сушените домати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer