петък, 9 април 2010 г.

Салата с краставици

Турска кухня, от Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 400 г краставици
  • 150 г сирене фета
  • 2 глави червен лук
  • 2 с л копър
  • 10 листа (1 ч л сух) джоджен
  • 3 с л зехтин
  • 6 ч л лимонов сок
  • сол
  • смлян черен пипер

Краставиците се обелват и се нарязват на половинки, след което на кубчета. Сиренето също се нарязва на кубчета или се намачква. Червеният лук се обелва и се нарязва на полумесеци или цели кръгове (по желание). Зехтинът, лимоновият сок, сол, череният пипер, захарта и подправките се разбиват в недълбока купа с вилица. Краставиците се заливат с този сос.  Охлажда се минимум 30 минути в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer