От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 500 г моркови
- 1 с л сол
- 3 с л олио
- 1 глава кромид лук
- 2 с л оцет
- 2 с л Подправка за моркови по корейски (Подправка за моркови по корейски" състав: черен и червен лют пипер, кориандър, червен сладък пипер, чесън, сол, захар, глутаминат)
Морковите, желателно е да са едри и сочни се измиват, белят се. С помощта на белачка или нож се нарязват на тънки филии по дължина. Филиите се нарязват на дълги пръчици. Също така, ако разполагате с ренде "BORNER ", можете да я настържете с приставка за помфрит. Нарязаните моркови се поставят в дълбока купа и се поръсват със сол, като се омесват добре, за да се разпредели равномерно солта. Оставя се за 10 -15 минути, за да пуснат морковите сока си. През това време се подготвят останалите продукти. Лукът се почиства и се нарязва на филийки. В тигана се загрява олиото и лукът се пържи 3 минути. Отстранява се с решетъчна лъжица - повече няма да ви трябва. Морковите се отцеждат, поставят се в нова чиста купа. Добавят се оцетът, подправката "Моркови по корейски". Омесва се добре и се нарежда като хълмче.Отгоре се залива с горещото масло от тигана. Още малко да се омеси и се оставя минимум 4-5 часа в прохладно място.
Няма коментари:
Публикуване на коментар