петък, 9 април 2010 г.

Моркови по корейски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 500 г моркови
  • 1 с л сол
  • 3 с л олио
  • 1 глава кромид лук
  • 2 с л оцет
  • 2 с л Подправка за моркови по корейски (Подправка за моркови по корейски" състав: черен и червен лют пипер, кориандър, червен сладък пипер, чесън, сол, захар, глутаминат)

 Морковите, желателно е да са едри и сочни се измиват, белят се. С помощта на белачка или нож се нарязват на тънки филии по дължина. Филиите се нарязват на дълги пръчици. Също така, ако разполагате с ренде "BORNER ", можете да я настържете с приставка за помфрит. Нарязаните моркови се поставят в дълбока купа и се поръсват със сол, като се омесват добре, за да се разпредели равномерно солта. Оставя се за 10 -15 минути, за да пуснат морковите сока си. През това време се подготвят останалите продукти. Лукът се почиства и се нарязва на филийки. В тигана се загрява олиото и лукът се пържи 3 минути.  Отстранява се с решетъчна лъжица - повече няма да ви трябва. Морковите се отцеждат, поставят се в нова чиста купа. Добавят се оцетът, подправката "Моркови по корейски". Омесва се добре и се нарежда като хълмче.Отгоре се залива с горещото масло от тигана.  Още малко да се омеси и се оставя минимум 4-5 часа в прохладно място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer