петък, 30 януари 2009 г.

Шаран по йовковски

От сайта на Бон Апети
  • 1 шаран
  • 1 домат
  • 1 глава кромид лук
  • 3 шайби лимон
  • 2 скилидки чесън
  • 5–6 с. л. кетчуп
  • 1/4 връзка магданоз
  • масло за намазване
  • сол на вкус
Доматът се нарязва на тънки шайби и се подрежда върху лист метално фолио.
Върху него се поставя изчистеният шаран (без главата) , пълни се с нарязания на шайби лук, лимона и чесъна и се поръсва накълцаният магданоз. Горната част на шарана се намазва с кетчупа и маслото и се затваря.
Завива се във фолиото и се притиска добре, за да не излиза въздух. Пече се на скара не повече от 15 минути, без да се обръща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer