- 1 пиле (около 1.2-1.5кг) - нарязано на порции
- 1 консерва домати (или 1.5 л. доматен сок)
- 2 глави лук
- 1 глава чесън
- 3 дафинови листа
- на върха на ножа канела
- пак толкова мащерка
- 1 к. ч. олио
- 100 мл. вода (ако е с консерва домат, ако е дом. сок - не се слага)
- 100 мл. вино
Вади се и се нарежда в тенджерата за готвене.
Консервата домати се пасира, заедно с изчистените лук и чесън.
Прибавят се водата, виното и всички подправки без дафиновия лист.
Като заври се намаля котлона на най-слаба степен (около 120-150градуса) и ври около час - докато омекне месото.
Добавят се дафиновите листа и ври още 15 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар