петък, 30 януари 2009 г.

Пиле в чеснов доматен сос

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 1 пиле (около 1.2-1.5кг) - нарязано на порции
  • 1 консерва домати (или 1.5 л. доматен сок)
  • 2 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 3 дафинови листа
  • на върха на ножа канела
  • пак толкова мащерка
  • 1 к. ч. олио
  • 100 мл. вода (ако е с консерва домат, ако е дом. сок - не се слага)
  • 100 мл. вино
Пилето, нарязано на порции се потапя във вряла вода за 5 мин.
Вади се и се нарежда в тенджерата за готвене.
Консервата домати се пасира, заедно с изчистените лук и чесън.
Прибавят се водата, виното и всички подправки без дафиновия лист.
Като заври се намаля котлона на най-слаба степен (около 120-150градуса) и ври около час - докато омекне месото.
Добавят се дафиновите листа и ври още 15 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer