- 2 скумрии
- 2 глави лук
- 3-4 с. л. олио
- 2 скилидки чесън
- 1-2 домата
- 1 ч. л. доматено пюре
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. чубрица
- 1/2 ч. л. черен пипер
- магданоз за поръсване
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото под капак. След като поомекне, се добавят доматеното пюре и настърганите домати. Налива се около 1 к. ч. вода, разбърква се.
Когато водата кипне, се прибавя нарязаният наситно чесън. Отново се разбърква, овкусява се с чубрица, черен пипер и сол и се изчаква водата да се поизпари.
Сместа се сипва върху запечената риба и ястието се пече около 10 минути в силно загрята фурна. При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар