От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 2 малки кисели зелки
- 2 чаени чаши ориз
- 1/2 кг лук
- 2 стръка праз
- 1 ч. чаша олио
- сол
- черен и червен пипер
- чеснов лук
- оцет
Листата на зелките се нарязват и почистват от дебелата им част. Лукът се запържва в половината от олиото, прибавя се нарязаният на ситно праз, задушава се, а след това и оризът. Долива се малко вода и се вари, за да понабъбне оризът. Прибавят се 1 лъжичка червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Сармите се увиват и нареждат плътно в тенджера, дъното на която е покрито със ситно нарязано зеле. Отгоре се залива останалото олио, сармите се покриват с вода и се затискате чиния. Варят се на тих огън. При поднасяне могат да се подлучат с чеснов лук и оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар