петък, 30 януари 2009 г.

Сарми с ориз и праз

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 2 малки кисели зелки
  • 2 чаени чаши ориз
  • 1/2 кг лук
  • 2 стръка праз
  • 1 ч. чаша олио
  • сол
  • черен и червен пипер
  • чеснов лук
  • оцет

Листата на зелките се нарязват и почистват от дебелата им част. Лукът се запържва в половината от олиото, прибавя се нарязаният на ситно праз, задушава се, а след това и оризът. Долива се малко вода и се вари, за да понабъбне оризът. Прибавят се 1 лъжичка червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Сармите се увиват и нареждат плътно в тенджера, дъното на която е покрито със ситно нарязано зеле. Отгоре се залива останалото олио, сармите се покриват с вода и се затискате чиния. Варят се на тих огън. При поднасяне могат да се подлучат с чеснов лук и оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer