петък, 30 януари 2009 г.

Сарми и пълнени чушки

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 кисела зелка
  • 10-12 сухи червени чушки
  • 2 чаени чаши ориз
  • 500 г лук
  • 1 ч. чаша олио
  • сол, червен и чер пипер, чубрица

Чушките се почистват от семето и дръжките и се попарват в гореща вода да омекнат. Ситно нарязаният лук се запържва в 3/4 от олиото. Прибавя се оризът, разбърква се. Слагат се подправките - сол, чер и червен пипер, чубрица и 1 чаша вода, за да поври и омекне оризът. След като изври водата, сместа се сваля от огъня и с нея се пълнят чушките и се увиват сармите. На дъното на тенджерата се нарязва и останалото зеле. Нареждат се ред чушки, всяка потопена в брашно, ред сарми. Отгоре се заливат с остатъка от олиото и водата се покрият добре. Затискат се е чиния и се варят на бавен огън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer