От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 кисела зелка
- 10-12 сухи червени чушки
- 2 чаени чаши ориз
- 500 г лук
- 1 ч. чаша олио
- сол, червен и чер пипер, чубрица
Чушките се почистват от семето и дръжките и се попарват в гореща вода да омекнат. Ситно нарязаният лук се запържва в 3/4 от олиото. Прибавя се оризът, разбърква се. Слагат се подправките - сол, чер и червен пипер, чубрица и 1 чаша вода, за да поври и омекне оризът. След като изври водата, сместа се сваля от огъня и с нея се пълнят чушките и се увиват сармите. На дъното на тенджерата се нарязва и останалото зеле. Нареждат се ред чушки, всяка потопена в брашно, ред сарми. Отгоре се заливат с остатъка от олиото и водата се покрият добре. Затискат се е чиния и се варят на бавен огън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар