- 2 големи патладжана
- магданоз
- 2 ситно нарязани домата
- черен пипер
- 1 к. ч. вода
- 1 к. ч. вино
- 2-3 с. л. олио
- 1 к. л. кимион
- 500 гр. телешко месо
- 1 консерва пасирани домати (или около 6-7 пресни домата)
- 2-3 л. олио
- 7-8 скилидки счукан чесън
През това време 2 големи патладжана се режат на кръгчета, дебели по около 2 см.
Вътрешността се изрязва, като се оставя "кора" дебела 1 см. (това става с чаша, или с остър нож) . Посоляват се обилно и се оставят половин час да се отцедят.
В тавичка се прави соса - сипва се 1 консерва пасирани домати (или около 6-7 пресни домата, но пак "на каша", 2-3 л. олио, 7-8 скилидки счукан чесън.
Измиват се патладжаните и се нареждат в тавата кръговете. Те се пълнят с плънката от месото, и се пече за около 30 мин. във фурната - до омекване на патладжана.
При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз. По 2-3 кръгчета на порция и малко от соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар