петък, 30 януари 2009 г.

Канибалски медальони

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 2 големи патладжана
  • магданоз
Плънка:
  • 2 ситно нарязани домата
  • черен пипер
  • 1 к. ч. вода
  • 1 к. ч. вино
  • 2-3 с. л. олио
  • 1 к. л. кимион
  • 500 гр. телешко месо
Сос:
  • 1 консерва пасирани домати (или около 6-7 пресни домата)
  • 2-3 л. олио
  • 7-8 скилидки счукан чесън
Месото (около 500 гр. телешко) се реже на дребни късчета. Задушава се заедно с двата ситно нарязани домата, без семената, черен пипер, 1 к. ч. вода, 1 к. ч. вино, 2-3 с.л. олио,1 к.л. кимион за около 40-50 мин..
През това време 2 големи патладжана се режат на кръгчета, дебели по около 2 см.
Вътрешността се изрязва, като се оставя "кора" дебела 1 см. (това става с чаша, или с остър нож) . Посоляват се обилно и се оставят половин час да се отцедят.
В тавичка се прави соса - сипва се 1 консерва пасирани домати (или около 6-7 пресни домата, но пак "на каша", 2-3 л. олио, 7-8 скилидки счукан чесън.
Измиват се патладжаните и се нареждат в тавата кръговете. Те се пълнят с плънката от месото, и се пече за около 30 мин. във фурната - до омекване на патладжана.
При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз. По 2-3 кръгчета на порция и малко от соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer