сряда, 28 януари 2009 г.

Скариди

Рецепта от Готварската книга на Бг-Мамма, рецепта на Ками

Продукти:
  • 500 г скариди (цели)
  • 70 г масло
  • 3 с. л. зехтин
  • 5 скилидки чесън
  • 1 връзка пресен лук
  • копър
  • смес от подправки - чубрица, сминдух, червен пипер, сол

Приготвяне:

Зехтинът и маслото се загряват в дълбок тиган. Последователно се добавят нарязаният на филийки чесън и наситненият лук и се запържват. По желание може да се добави и малко пресен чесън, нарязан наситно. След като лукът и чесънът станат златисти, се добавят скаридите и сместа от подправки. Тиганът се похлупва и предястието периодично се разбърква. Преди да се свали от огъня, се подправя със сол и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer