сряда, 28 януари 2009 г.

Салата с ряпа

Рецепти от Готварската книга на БГ-Мамма, рецепта на Ками

Продукти:
  • свежа салата
  • 3 вида ряпа (бяла, червена, черна)
  • червено цвекло
  • 1 морков
  • 1 глава целина
  • пресен лук
  • чесън
  • сок от лимон
  • зехтин
Приготвяне:

Целината и цвеклото се обелват, нарязват се на едри парчета и се настъргват. След това се настъргват морковът и ряпата. Салатата се нарязва на ивици. Зеленчуците се смесват в дълбока купа. Поръсват се с нарязани наситно пресен лук и чесън, овкусяват се със заливка от лимонов сок и зехтин и се разбъркват добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer