сряда, 28 януари 2009 г.

Тиквички по ловджийски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 400 г карначета
  • 4 големи тиквички
  • За плънката:
  • 1 домат
  • 2 глави кромид лук
  • 2-3 с. л. олио
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2-3 с. л. червено вино
  • 1 ч. л червен пипер
  • 1 ч. л. чубрица
  • лют пипер и сол на вкус
Тиквичките се обелват и се варят 5 минути в тенджера с кипнала подсолена вода. Изваждат се и се поставят в съд със студена вода, за да се охладят. Лукът се нарязва надребно и се запържва 1-2 минути. Прибавят се нарязаният надребно домат и накълцаният чесън и се задушава, докато се изпари течността от доматите. Сипва се виното и се подправя с чубрицата, червения пипер, солта и лют пипер на вкус. Охладените тиквички се разполовяват, издълбават се и вътрешността се наситнява. Във всяка от получените тиквени лодки се поставя парче карначе, допълва се с нарязаната вътрешност и отгоре се нанася от доматената смес. Редят се в тавичка с мазнина, налива се малко вода и се пече 30-40 минути при температура 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer