От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 300 г гъби
- 1 л зеленчуков бульон
- 1 ч. ч. ориз
- 2 с. л. краве масло
- 1 глава лук
- 1 стрък целина
- магданоз
Лукът и целината се нарязват наситно. Слагат се в йенска тенджера (или в пластмасова купа), прибавя се маслото и се задушават 2 минути на пълна мощност на микровълнова фурна. Гъбите се нарязват на по-едри парчета. Слагат се при лука, посоляват се и се варят 5 минути на пълна мощност. След това се добавя оризът, налива се бульонът. Вари се на по-ниска степен на микровълновата фурна, докато оризът поеме течността. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар