сряда, 28 януари 2009 г.

Ориз с гъби на микровълнова фурна

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 300 г гъби
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 1 ч. ч. ориз
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 глава лук
  • 1 стрък целина
  • магданоз
Лукът и целината се нарязват наситно. Слагат се в йенска тенджера (или в пластмасова купа), прибавя се маслото и се задушават 2 минути на пълна мощност на микровълнова фурна. Гъбите се нарязват на по-едри парчета. Слагат се при лука, посоляват се и се варят 5 минути на пълна мощност. След това се добавя оризът, налива се бульонът. Вари се на по-ниска степен на микровълновата фурна, докато оризът поеме течността. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer