От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
1 сом (1,200 кг)- 400 мл консервирани домати
- 200 гр. целина
- 4 моркова
- 1 голяма глава кромид лук
- 50 мл червено вино
- 5-6 скилидки чесън
- 1/4 връзка магданоз
- 1 стрък целина
- 1 ч. л. сол
Рибата се почиства от вътрешностите и се отстраняват главата, опашката, перките и кожата. Нарязва се на дебели котлети, осолява се и се оставя да престои 10-15 минути.
Лукът, морковът и чесънът се режат на тънки филийки, грудката целина се почиства и се нарязва на тънки ивички. Всичко се слага в купа и се залива с пюрираните домати и виното. Прибавят се нарязаните зеленчуци, накълцаният магданоз и целината.
Гювечът за печене се намаслява. Дъното му се покрива със зеленчуците, поставят се рибните котлети и се похлупванарязаните зеленчуци, накълцаният магданоз и целината.
Гювечът се вкарва в предварително загрята до температура 150 градуса фурна. След като то се загрее, температурата се увеличава на 180 градуса и се пече до кулинарна готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар