От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko
Продукти:
- 200 г соеви кълнове
- 1/2 глава колраби - бял алабаш
- 1/4 бяло зеле
- 1/4 червено зеле
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с. л. сусамово семе
- 4 с. л. олио
- 2 с. л. лимонов сок
- 1 ч. л. куркума
- 1 ч. л. червен пипер
- сол на вкус
Двата вида зеле се нарязват на ивици, бланшират се за кратко (30 секунди), измиват се със студена вода и се отцеждат. Сусамът се изпича за кратко в сух сгорещен тиган. Лукът се нарязва на филийки и се запържва, след което се прибавя нарязаният чесън. Когато се позапържат, се добавят куркумата и червеният пипер и тиганът се оттегля от котлона. Алабашът се обелва, измива се и се нарязва на филийки, след това на тънки лентички. Всички продукти се смесват добре в купа. Салатата се сервира поръсена със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар