петък, 30 януари 2009 г.

Картофи по индийски

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko

Продукти за 2 порции:

  • 1 с.л. олио
  • 3 склидки чесън - счукани или пасирани
  • 2 ч.л. ситно нарязан пресен джинджифил (или 3 ч.л. смлян)
  • 1/4 ч.л куркума
  • 1/4 ч.л. кориандър
  • 1/4 ч.л. червен пипер (по желание лют)
  • 2 картофа, нарязани на кубчета (около 1,5 см)
  • 1 1/3 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 с.л. лимонов сок
  • пресен магданоз - ситно нарязан

Нагорещява се олиото. Добавя се чесъна, джинджифила, куркумата, кориандъра и червения пипер и се задушава около 1 минута. Добавят се картофите, след това бульона. Покрива се и се готви 5 минути. Открива се, намаля се огъня и се готви докато картофите са готови и течността изври. Разбърква се внимателно. Овкусява се със сол и пипер. Прибавя се лимоновия сок. Поръсва се с нарязания магданоз при сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer