От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko
Продукти за 2 порции:
- 1 с.л. олио
- 3 склидки чесън - счукани или пасирани
- 2 ч.л. ситно нарязан пресен джинджифил (или 3 ч.л. смлян)
- 1/4 ч.л куркума
- 1/4 ч.л. кориандър
- 1/4 ч.л. червен пипер (по желание лют)
- 2 картофа, нарязани на кубчета (около 1,5 см)
- 1 1/3 ч.ч. пилешки бульон
- 1 с.л. лимонов сок
- пресен магданоз - ситно нарязан
Нагорещява се олиото. Добавя се чесъна, джинджифила, куркумата, кориандъра и червения пипер и се задушава около 1 минута. Добавят се картофите, след това бульона. Покрива се и се готви 5 минути. Открива се, намаля се огъня и се готви докато картофите са готови и течността изври. Разбърква се внимателно. Овкусява се със сол и пипер. Прибавя се лимоновия сок. Поръсва се с нарязания магданоз при сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар