петък, 30 януари 2009 г.

Пядж параатха

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko

Продукти:

  • 200 г брашно
  • 3 глави лук
  • 2-3 стръка магданоз
  • 1 с. л. сол
  • 1/2 ч. л. кимион
  • олио за печене

Замесва се тесто от пресятото брашно, солта и 100 мл вода. Лукът се нарязва на много ситно и се смесва с кимиона и накълцания магданоз. Върху набрашнен плот се правят малки топки от тестото. Взима се по 1 с. л. от лучената смес, омесва се с топката тесто, разпъва се подобно на мекица и с помощта на точилка се разстила възможно най-тънко.Сач се нагорещява добре на огъня и се намазва с олио. В него се изпичат питките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer